Taideterapointia

Kulunut viikko on ollut raskasta aikaa, jota huoli perheenjäsenen terveydestä on varjostanut. Minun tapani reagoida tällaiseen huoleen on vetäytyä itseeni ja murehtia – ja sitä on tullut tehtyä vähän liiankin kanssa – siinä määrin, että korujen tekemisestä ei ole tullut mitään. Huoli ei ole vieläkään täysin väistynyt, mutta ehkä jotain auringonpilkahduksia on näköpiirissä. Elämä voittaa!

Erään viisaan ihmisen neuvosta olen yrittänyt hukuttaa huoleni mustepulloon, tai tarkemmin ottaen, piirtää ne paperille musteen ja kynän avulla. Mitään loisteliasta taideteosta ei näinä päivinä ole syntynyt, mutta sain ainakin muutaman kyyneleen siirrettyä allaolevaan kuvaan. Tänään ajattelin taas tarttua piirustusvälineisiini. Jos edelliseen kuvaan piirsin murheeni, ehkä tämänkertaiseen paperiin piirtyy hitunen toivoa.

Siirsin huoleni paperille.

Siirsin huoleni paperille.

Terveisiä sairasvuoteelta

Messuviikonlopun jälkeen koitti karu arki, kun se, mitä ensin luulin pelkäksi väsymykseksi, kehittyikin täysimittaiseksi flunssaksi. Viimeinen viikko on kulunut sairastaessa ja korut ja kaikki niihin liittyvä on jäänyt taka-alalle.

Tänään olo on tuntunut karvan verran paremmalta, vaikka pajalle asti en vielä ole uskaltautunut. Minimaalisen energiapuuskan käytin kuitenkin hyväkseni valokuvaamalla jo valmiina olevia koruja, tällä kertaa ihan oikealla kameralla. Valokuvausurakka on joka tapauksessa hoidettava, jotta verkkokauppa saadaan jossain vaiheessa järjestykseen, joten miksipä ei aloittaa heti? 🙂

Korujen kuvaaminen on aina yhtä haastavaa, varsinkin, kun joka kerta aloittaessaan joutuu pystyttämään uuden “valokuvausstudion” milloinkin vapaana olevaan talon nurkkaan. Tällä kertaa virittelin valokuvaamon tietokonepöydälle ja totesin heti alkuunsa valaistuksen riittämättömäksi. Sinnikkäästi kuitenkin kuvasin jokusen korun enemmän tai vähemmän onnistunein tuloksin.

Tässä pari tämänpäiväistä valokuvaa kaikkien iloksi. Kuvat ovat uusia, korut vähän vanhempia – joten jos joku näyttää tutulta, siihen on syynsä.

Hopeinen ristiriipus kuparisella sydämellä.

Hopeinen ristiriipus kuparisella sydämellä.

Rannekoru hopeaa, amatsoniittia ja lumikvartsia

Rannekoru hopeaa, amatsoniittia ja lumikvartsia

maaria

Maariankämmekän lehdistä inspiraation saanut hopeakääty

Heräämisiä

Toissapäivänä kuulin talitintin kajauttavan ilmoille oikein mahtipontisen TITITYYn ja tajusin, että kevät taitaa ihan oikeasti olla nurkan takana. Korupaja Hopeakuu alkaa pikkuhiljaa valon ja lämmön lisääntyessä heräillä pitkästä horroksestaan uusin voimin – pitkästä aikaa sain aikaiseksi kirjoittaa sanasen tänne blogiinkin.

Tammikuun pakkaset jäädyttivät korupajan oven niin umpeen, että pakostakin oli pidettävä pieni tauko koruntekemisestä. Lukkosulan ja määrätietoisen asenteen ansiosta (ja vähän ehkä ilmojen lämpenemisenkin ansiosta), ovi suvaitsi aueta nyt helmikuulla, ja siitä lähtien on pitänyt kiirettä, kun olen valmistautunut ensi viikonlopun Ystävänpäivämessuja varten. Messut järjestää Sastamalan kaupunki Kiikoisten Toukolan koululla lauantaina ja sunnuntaina 13.-14.2.2016 klo 11-16 molempina päivinä. Tervetuloa niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat ostoksille ja muuten vaan tutustumaan!

Kevään tullen Korupaja Hopeakuu löytyy myös maaliskuussa Naistenpäivänmessuilta Stormin Monitoimitalolta Sastamalassa, 11.3. klo 18 alkaen, tervetuloa sinnekin! Ja lähempänä ajankohtaa informoin lisää, mutta kerrottakoon nyt kuitenkin, että otan tänäkin vuonna osaa Pirkanmaan taidesuunnistukseen huhtikuun 23.-24. päivä, jolloin pajan ovet aukeavat yleisölle.

Nettisivuillakin tapahtuu, tosin äärimmäisen hitaasti: Uusi päivitetty nettikauppa on työn alla, ja toivottavasti saan sen auki ja julkiseksi kevään aikana. Uuden nettikaupan mukana tulee mm. joukko uusia maksutapoja, joiden avulla tuotteiden tilaaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeampaa, ja omalta osaltani kaupan ylläpitäminen tulee olemaan helpompaa.

Nyt kuitenkin on aika siirtyä takaisin korupajan työpöydän ääreen. Tässä pari viimeaikaista tuotosta – nämä on jo esitelty Facebookissa, mutta laitan ne nyt tännekin. Kuvat ovat kehnonpuoleisia, koska järjestelmäkamera ei ehtinyt mukaan leikkiin, mutta kyllä näistä nyt ehkä kuitenkin jotain selvää saa :D.

ocean

Kaulakoru kuparia, onyksia ja helmiäistä.

amaryllis

Inspiraationsa amarylliksen kukasta saanut hopeariipus.

 

Hyvästit mummulle

Olette ehkä ihmetelleet, miksi Korupaja Hopeakuu on ollut niin hiljaa jo pidemmän aikaa kuluneena keväänä ja kesänä. Syynä on se, että mummuni kunto, joka oli jo jonkun aikaa heikentynyt, alkoi olla sitä tasoa, että oli selvää, että elinpäiviä ei enää ollut monta jäljellä. Näinä viimeisinä viikkoina tuntui tärkeältä olla rakkaan perheenjäsenen lähellä niin paljon kuin mahdollista – ja samalla jättää korutyöt vähän vähemmälle. Kun mummu sitten 8.6. nukkui pois, saatoin ainakin olla levollinen sen suhteen, että olin ollut läsnä.

Vaikka mummun poislähtö oli ilmeistä ja odotettavissa, ovat nämä kuolemaa seuranneet viikot olleet meille vaikeita. Olo tuntuu tyhjältä ja muistot mummusta katkaisevat muun ajatustoiminnan monta kertaa päivässä. Takaisin iloon ja arjen rytmiin löytäminen on osoittautunut yllättävän hankalaksi.

Nyt alkaa kuitenkin olla aika ryhdistäytyä – uskon, että töihin ryhtymällä se ilokin löytyy pikkuhiljaa. Huomenna on tämän kesän putiikkikauden ensimmäinen päivä, jolloin Korupaja Hopeakuu löytyy jälleen Kutalasta klo 18-20. Sunnuntaina taasen on avoimien ovien päivä korupajalla Hahmajärventie 275:ssä klo 11-17. Tervetuloa molempiin tapahtumiin! Lisäksi muistutan taidenäyttelystäni Mouhijärven kirjastossa 19.7. asti. Näyttelyn nimi on Kipukohtia. ja se koostuu maalauksista ja kirjoittamistani runoista.

Näyttelystä

Näyttelystä

 

Projekteja siellä, projekteja täällä…

Jos edellisen kirjoitelmani aiheena oli kiire, niin voisin jatkaa samalla teemalla myös tällä viikolla. Erona edelliseen on, että nyt kiireet ovat olleet itseaiheutettuja – en voi syyttää ketään enkä mitään muuta kuin itseäni :). Kaikki alkoi rikkoutuneesta astianpesukoneesta, ja sen korvaamisesta syntynyt projekti on tällä hetkellä paisunut pienimuotoiseksi tee-se-itse-keittiöremontiksi uusine kaappeineen ja lattioineen. Ja kuten remontissa aina tahtoo käydä, homma on laajentunut…

Olen laiminlyönyt puutarhaani täydellisesti kevään ja kesän ajan, ja tässä vaiheessa vuodenkiertoa on se tilanne, että pihan voi pelastaa enää viikatteella tai trimmerillä. Keittiöremontin takia en ole ehtinyt vielä tarttua kumpaankaan, mutta sain sen verran aikaiseksi, että kartoitin pihan kasvillisuutta yhden aurinkoisen päivän aikana. Piha on rakentunut nykyiseen muotoonsa vuosikymmenien aikana, ja lähivuosina sitä on laiminlyöty niin minun kuin edellistenkin asukkaiden toimesta. Niinpä lupiinien, nokkosten ja karhunputkien joukosta löytyi monia yllätyksiä ja aarteita, kuten 5 eri ruusulaji(kett?)a, mahdollinen päärynäpuu ja karviaispensaita.

Viime perjantaina saatiin vihdoinkin, kaikkien kiireiden keskellä, putiikkikesä käyntiin myös Korupaja Hopeakuun osalta, ja jatkoa seuraa tulevina perjantaina aina elokuun 8. päivään asti. Jollet vielä ole käynyt tutustumassa putiikkiin, nyt kannattaa pistäytyä – tarjolla on korujen lisäksi myös laadukkaita Evelace-alusasuja niin naisille kuin miehillekin, kaikki tarjoiltuna viehättävässä maalaismaisemassa (Kutalantie 469, Sastamala).

Uusia koruja ei valitettavasti ole tällä viikolla näytettäväksi asti, mutta sen sijaan muutama Google+:n filtteröimä kuva pihastani ja putiikin pihasta:

kukkia2

Lupiinitkin ovat kauniita tähän aikaan vuodesta

Kukkia kotipihalla

Päivänkakkaroita ja harakankelloja

Lehmä halusi tehdä tuttavuutta

Lehmä halusi tehdä tuttavuutta

Markkinoille matka käy…

Jumesniemen maalaismarkkinat tulivat ja menivät menestyksekkäästi. Aurinkoista sunnuntaipäivää viettämässä oli valtaisa joukko innoikkaita ja hyväntuulisia markkinakävijöitä. Niin myyjiä kuin kävijöitäkin oli tänä vuonna selvästi enemmän kuin viime kesänä, ja välillä Korupaja Hopeakuun kojulla kävikin melkoinen hulina. Kiitos vielä kerran kaikille vierailijoille antoisasta päivästä.

Viime vuonna en vielä uskaltautunut mukaan, mutta tänä vuonna rohkaisin mieleni ja ilmoittauduin perinteikkäille Häijään markkinoille, jotka järjestetään Sastamalan Mouhijärvellä 41. kerran heinäkuun 28. päivänä klo 10-17. Uskoisin, että luvassa on työntäyteinen päivä, ainakin jos vanhat merkit paikkansa pitävät :). Samasta kojusta Korupaja Hopeakuun kanssa löydät myös Sinikka Taipaleen, joka ottaa mukaansa visakoivutuotteiden lisäksi tietenkin Evelacen alusasuja. Kannattaa siis tulla paikan päälle!

Korujen teossa on ollut pieni laiskottelutauko, kun olen käyttänyt alkuviikon mm.  nikkaroimalla uuden mainoskyltin kesäputiikillemme. Uudenkarhea kyltti pääsee tositoimiin huomenna, kun on taas aika putiikkivierailulle Kutalaan klo 18-20. Tulevan viikonlopun ja alkuviikon aion sen sijaan istua visusti työpöydän ääressä ja ahertaa korujen kimpussa. Uusia koruja ei siis ole tällä kertaa esiteltävänä, mutta jotain sinnepäin kuitenkin. Siskoni nimittäin tilasi kesätapahtumaan musta-keltaisen fasinaattorin, ja otin haasteen vastaan. Näitä voisi ehkä tehdä jatkossa enemmänkin, oli aika hauska pikkuprojekti.

Keltaisia kukkia ja mustaa tylliä siskon pääkoristeessa.

Keltaisia kukkia ja mustaa tylliä siskon pääkoristeessa.

 

 

Takaisin toimeen

Hui, kuinka aika rientää ja karkailee käsistä! Ei todellakaan ollut tarkoituksenani pitää näin pitkää päivitystaukoa blogin kanssa, mutta niinpä vain kävi. Mutta nyt kesä on koittanut, ja minulla on paljon uutta kerrottavaa, joten takaisin toimeen!

Suurimpana syynä hiljaisuuteeni on ollut muutto pois kerrostalosta ihanaan pikkuiseen omakotitaloon, jonka yhteydessä on myös unelmieni täyttymys, eli autotallista tehty paja. Pajassa voin vihdoinkin toteuttaa myös ne äänekkäämmät (lue=enemmän takomista vaativat) korusuunnitelmani, jotka kerrostalokaksiossa jäivät ajatuksen tasolle. Talon ja pajan järjestelemisessä on vierähtänyt yllättäen kuukausi jos toinenkin, eikä kaikki vieläkään ole kokonaan kunnossa (saati sitten järjestyksessä). Autotalli vaatii vielä hiukan eristystöitä, ennen kuin siitä saa täysin talvilämpimän, mutta nyt ilmojen lämmittyä on aika upeaa tallustella ihan oikealle pajalle ihan oikeisiin töihin :).

Korupaja Hopeakuun kesä on kiireitä täynnä, ohjelmassa ovat ainakin vierailut kesäputiikissa Kutalassa (alkaen juhannusviikon torstaista ja jatkuen elokuun puoliväliin perjantaisin), sekä Jumesniemen maalaismarkkinat Hämeenkyrössä. Tarkempia päivämääriä ja kellonaikoja laitan lähipäivinä nettisivuille.

Valokuvausstudio ei ole vielä muuttanut ja asettautunut taloksi, joten tälle päivälle voin tarjota vain kännykkäkameralla näpätyn kuvan korusetistä, joka on tehty pikaisena tilaustyönä lauantain valmistujaisjuhliin. Settiin kuuluvat korvakorut, rannekoru ja kaulakoru, joissa on käytetty hopeaa ja korukiviä:

Herkullisia värejä kesän juhliin.

Herkullisia värejä kesän juhliin.

 

 

Varpaan kolotusta

Pitkä aika on vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Alkukesä on kulunut kesäisten kiireiden keskellä, eikä  tietokoneella istuminen ole houkuttanut. Kesäkiireet ja toisaalta akkujen lataaminen (ja myös se usein mainittu kassavaje) ovat syynä myös siihen, ettei koruilulle ole riittänyt aikaa eikä energiaa (eikä rahaa).

Tällä viikolla sain pitkästä aikaa tartuttua koruntekovälineisiin, vähän pakonkin sanelemana. Huomenna nimittäin järjestetään Jumesniemen maalaismarkkinat, joihin Korupaja Hopeakuu on heikkona hetkenään luvannut osallistua :). Alkuperäisenä tarkoituksena oli tehdä markkinoille runsain mitoin uusia koruja, mutta nyt olosuhteista johtuen määrä jäi aika pieneksi. Jotain uutta sentään sain aikaiseksi, varsinkin korvakoruosastolla. Kaikkein tyytyväisin olen kuitenkin alla olevan kuvan koruun, joka on aika monimutkaisen luomisprosessin ja inspiraatioiden sekamelskan tulos, mutta kaiken kaikkiaan aika mukava sellainen.

Tänään piti olla korutuotannon huippupäivä, mutta aamullinen tapaturma johti siihen, että päivä kului murtunutta (todennäköisesti) varvasta hoivatessa, ja inspiraatio tyssäsi siihen. Mielenkiinnolla odotan, miten mustanpuhuva ja turvonnut varvas selviää huomisesta markkinapäivästä…

Mutta tässä kuva uusimmasta lempikorustani, joka kulkee työnimellä Mandala 2. Fancy jaspista ja kuparia. Kuva on sen verran kehno (kännykällä napattu), että kannattaa tulla tutustumaan koruun luonnossa huomisilla markkinoilla.

Mandala 2, fancy jaspista ja kuparia

 

Aarteiden äärellä

Kerrankin posti toimi huippunopeasti, ja pääsiäisenä ostoskoriin Ameriikoissa ahtamani ostokset tulivat tänään perille. Joukossa on joitakin todellisia aarteita, kuten herkullisen hirmuiset magnesiittipääkallot, jotka pääsevät ainakin allekirjoittaneen korvakoruihin pikimmiten. Toinen ihanuus ovat mystic blue feldspath -helmet, joiden suomenkielisestä nimestä ei ole hajuakaan.

Huomenna ehdin viimeinkin ryhtyä oikeasti koruntekoon, ja tarkoitus on ottaa muutaman päivän spurtti aiheen parissa, ja ihan hyvästä syystäkin. Nimittäin, lauantaina 28.4. järjestän hyvän ystäväni kanssa Hyvän mielen Kevättuuletuksen, jossa tarjolla on Korupaja Hopeakuun korujen lisäksi myös ystäväni Sinikan putiikissaan myymiä sisustustuotteita ja Evelace-alusasuja. Tarkemmat tiedot tapahtumasta löytyvät niin Hopeakuu.fi -sivuston Ajankohtaista-sivulta kuin tapahtuman facebook-sivultakin . Tapahtumaan kannattaa ehdottomasti tulla, sieltä voi tehdä esim. äitienpäivälahjaostoksia tai sitten vain kerätä hyvää mieltä ihan itselleen :).

Odotan vielä yhtä pakettia maailmalta saapuvaksi, ja sen sisällöstä kerron enemmän sitten, kun minulla on näyttää ihan oikeasti, mistä on kyse – itse olen ylettömän innoissani asiasta, se on jotain, mitä olen pitkään kaivannut koruihini liittyen. (Miten niin salamyhkäinen…?) Mutta tästä asiasta sitten myöhemmin lisää :).

Tässä vielä pari kuvaa tämänpäiväisistä aarteista:fokaalihelmiäKiviä ja kiviä vaan

Tämän päivän herkkuja 🙂